Feriestengt uke 28 - 31

Overflatebehandling av trapp, sandlakk i trinnene

Vi kan tilby de fleste typer overflatebehandling av trapp : klarlakkert, fargelakkert, beiset og grunnet

Lakk

Vi har dyktige lakkerere, moderne lakkutstyr, både konvensjonelle sprøyter og lakkautomat. Ved lakkering bruker vi kvalitets lakk fra Shervin Williams. På furu har lakken lysfilter og glans 25. Ved lakkering av løvtre har lakken glans 40.

Fargelakkert

Fargelakkerte (malte) trapper kaller vi ferdig grunnet. Her kan vi levere alle NCS-farger. Vår standard hvitfarge er S0502Y

Beis

Beisen blir påført med svamp. Dette fremhever strukturen i treverket og skaper mer liv i overflaten. I vårt beis sortiment har vi disse fargene: antikkhvit, eik, lys eik, kirsebær, mahogny, merbau, nøttebrun, koksgrå og sort. Beis er et rimeligere alternativ enn å bruke et løvtre slag.

Grunning

Vi kan også grunne trappedelen med ett strøk primer, hvis man ønsker å male trappen selv etter montering.

Sandlakk

Vi tilbyr også sandlakk, en form for skli sikring. Dette gjør trinnene litt ru slik at de ikke blir så glatte, men forsatt har den pene glansen og er like enkel å vaske. Dette kan gjøres som toppstrøk på alle trapper som skal behandles.

Vedlikehold

Rengjøring

En trapp behandlet med omsorg beholder sin naturlige friskhet i mange år. Rengjøringen gjøres enklest ved først å støvsuge og så tørke over med en fuktig klut. Trapper som er behandlet med Shervin Williams dekkfarger har god beskyttelse mot flekker og riper. Flekker som oppstår på fargene kan lett fjernes med klut fuktet i lunkent vann og såpe. Trapper som er gjenstand for hard slitasje kan i tillegg til vanlig rengjøring også behandles med polish som beskytter mot riper.

Restaurering

Ved ny maling eller lakking skal hele flaten rengjøres og slipes matt med 180 – 240 sandpapir. Slipestøvet må fjernes før maling kan gjøres, for beste resultat bør man fjerne støv og male over innen et døgn etter at man har slipt overflaten matt. Malingen kan gjøres med syntetiske lakkfarger med glans 35 som du finner i din lokale fargehandel. I dag er det oftest vannbaserte farger som selges på forbrukersiden. En meget viktig grunnregel er å alltid følge de instruksjonene som står på malingspannet. Skulle noe være uklart, så test malingen på en liten flate først og sjekk festeevnen til malingen ved å skrape med neglen eller en kniv.

Skli sikring

Vi tilbyr også «skli sikring på boks», en enkel gjør det selv pakke med overflate lakk som du selv kan behandle trinnene med. Ta kontakt ved spørsmål eller interesse. Eller se under siden Sikkerhet

MÅLTAKING

Vi hjelper gjerne til med å ta de nødvendige mål hos deg før du forespør eller bestiller trapp.
Det er svært viktig at mål blir tatt korrekt.
Ønsker du å ta mål selv, ta gjerne kontakt med oss og vi sender deg et mål skjema.

Vi har gratis måltaking i mesteparten av Sør Norge, Telemark, Øst og Vestfold, Oslo og Agder fylkene. Ta kontakt via kontaktskjemaet for og bestille en måltaking eller befaring til trapperommet som du ønsker en ny trapp.

FRAKT

Vi legger stor vekt på at frakt av våre produkter skal foregå til avtalt tid og med garanti for at produktet kommer uskadet frem. Derfor har vi avtale med erfarne transportører som har spesialisert seg på frakt av våre produkter.

Overflatebehandling av trapp, sandlakk i trinnene